Hankeosaaminen

Hankkeissa on paljon hyvää, ja valtavasti mahdollisuuksia asioiden edistämiseen! Tässä kulttuurihankkeita, joita olen ollut mukana luotsaamassa eteenpäin. Kuten huomaat, on osaamista kertynyt niin paikallisista kuin valtakunnallisistakin hankkeista.

Taide elää minussa -hanke 2023-2024

Taide elää minussa -hanke toimi Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n alueella Pohjois-Savossa. Sen toteuttajana toimi siilinjärveläinen kulttuuriyhdistys KulttuuRilla ry. Hanke loi edellytyksiä lasten, nuorten ja perheiden kulttuurin kokemiseen sekä itse tekemiseen eri taidemuodoin. Se yhdisti kulttuurialan ammattilaiset ja kohdealueen lapset sekä nuoret kulttuurin äärellä ja toteutti erilaisia siirrettäviä kulttuurituotantoja, joista voi lukea lisää osoitteesta https://kulttuurilla.wordpress.com/. Hankkeessa luotiin yhteinen kulttuurituottamisen toimintamalli, jossa viiden kunnan alueilla toteutettiin samanlaista, osallistavaa kulttuuritarjontaa kiertävien taidematkalaukkujen ja verkossa olevien, avoimien sisältöjen avulla. Hankkeen avulla työllistettiin kymmeniä nuoria ja kulttuurin ammattilaisia. Hankejohtajana ja yhdistyksen puheenjohtajana toimi Petra Lisitsin-Mantere.

Taidesatelliitti -hanke 2023

Kuopion kansalaisopiston kulttuurin edistämisen hanke toteutti Taiteen edistämiskeskuksen erityisavustuksella toiminta-alueensa harvaan asuttujen alueiden kulttuuritoimintaa tukemalla ja lisäämällä alueellista kulttuurituotantoa. Hanke levittäytyi Kuopion kansalaisopiston koillisen kulman toiminta-alueelle satelliitin tavoin, tuoden monipuolista ja ammattitaitoista kulttuurielämää harvaan asutuille alueille vuoden 2023 aikana. Hankkeen avulla tuotiin esiin alueella tapahtuvaa, laadukasta ja opettajien sekä opiskelijoiden toteuttamaa kulttuuritarjontaa yhdessä taiteilijoiden ja kansalaisopiston opiskelijoiden kanssa. Taidesatelliitti-hanketta Kuopion kansalaisopistolla koordinoivat johtava musiikinopettaja Petra Lisitsin-Mantere sekä apulaisrehtori Anna Pohjalainen.

Folk Passi -hanke 2009

Petra Lisitsin-Mantere toimi Savon Kansantaide ry:n edustajana ja hankkeen työryhmän varapuheenjohtajana Ylä-Savon Veturi ry:n ja seitsemän muun toimintaryhmän rahoittamassa Folk Passi-hankkeessa. Hanke toteututtiin vuoden 2009 aikana ja siihen osallistuivat YSTI - Kaiken Kansan Festivaali, Kaustinen Folk Music Festival, Sata-Häme Soi, Haapavesi Folk, Jutajaiset, Pispalan Sottiisi, Kihaus Folk ja Spelit. Hankkeen tarkoituksena oli edistää folklorefestivaalien yhteistyötä ja markkinointia verkostoituen yhdeksi isoksi toimijaksi Folk Passin kautta. Hanke oli uraa uurtava monen toimintaryhmän yhteinen hanke, joka on ryhmien laajuudessaan toistaiseksi ainutlaatuinen Suomessa tehty Leader+ -hanke.

Kyläpelimannihanke 2007-2008

Kyläpelimannihanke toteutettiin Pohjois-Savossa vuosina 2007-2008 hallinnoitsijana Lapinlahden Blues&Folk ry. Kyläpelimanneina ja sen ideoijina toimivat kansanlaulaja-hankevetäjä-idean äiti Petra Lisitsin-Mantere ja muusikko-opettaja Riitta Väisänen sekä harmonikkataiteilija Petri Makkonen. Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n ja Ylä-Savon Veturi ry:n toimi 16 kunnan alueella Kuopion seudulla, Ylä-Savossa ja Koillis-Savossa. Hankkeen tarkoituksena oli ammentaa alueen rikkaasta perimästä uusia kansanmusiikin toimintamalleja , edesauttaa perinteen säilymistä edelleen kehittymistä ja jatkumista.

Savo-sinuksi - Kaustinen tutuksi -hanke 2007

Pirityiset ry toteutti alueiden välisen hankkeen yhteistyössä Kyläpelimannihanketta rahoittaneiden kehittämisyhdistysten kanssa. Hankkeen aikana Pohjois-Savoon tuotiin kaustislaista osaamista ja kulttuuria. Hanke oli osoitus maakunnallisten rajojen ylittävästä kulttuurivaihdosta, kulttuuriperinnön säilymisestä, kehittymisestä ja voimissaan olosta. Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat kyläpelimannit yhteyshenkilönä Petra Lisitsin-Mantere.

Kommentit

Suositut tekstit